Santokhi terug in Suriname
25 Sep 2021, 15:32
foto
President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk begroeten elkaar. Santokhi is na een week weer in het land. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi en zijn delegatie zijn vanochtend vroeg aangekomen. Hij was van 17 tot 24 september uitlandig. Hij heeft in Mexico de 6e Staatshoofden conferentie van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) bijgewoond. Het staatshoofd heeft in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties ook toegesproken.

Naast deze twee vergaderingen met wereldleiders, heeft Santokhi ook bilaterale ontmoetingen gehad met andere staatshoofden. De Communicatie Dienst Suriname meldt dat de samenleving op een later tijdstip worden geïnformeerd over de uitkomst van deze ontmoetingen en gesprekken. Intussen is ook het protocol van overdracht getekend, waarmee een einde komt aan de waarneming van president door Ronnie Brunswijk.

De terugkeer van Santokhi en zijn delegatie was verlaat vanwege vertraging van zijn vlucht uit New York, waardoor ze de aansluiting in Miami misten. Ze zijn 24 uur later aangekomen in het land dan aanvankelijk was gepland.
Advertenties