Somohardjo trots op opening vleeswinkel PL
19 Sep 2021, 00:00
foto
Kippenteelt en hydroponics gaan samen. Dit demonstreert PL-voorzitter Paul Somohardjo door een pilotproject op het partijterrein.


Op het partijterrein van Perjajah Luhur (PL) was het zaterdag bijzonder druk. Bij de opening van de vleeswinkel van de partij, werd een kg kip voor SRD 45 als introductieprijs verkocht. "Wij gaan het bedrag iets verhogen, want de eerste dag hebben we onder de prijs verkocht, maar wij zullen altijd goedkoper zijn dan elders", zegt partijleider Paul Somohardjo in gesprek met Starnieuws. Naast kippenteelt, is een pilot hydroponicproject uitgevoerd voor het telen van sla. In drie weken tijd kan de sla geoogst worden.

PL wil kleine ondernemers die wensen te beginnen met hydroponics trainen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. "Wij willen de mensen stimuleren om in de productie te gaan. Een van onze doelen is het stimuleren van kleinondernemerschap", legt Somohardjo uit. De mensen konden ter plekke waarnemen hoe het telen van sla via dit systeem in een kleine ruimte kan worden gerealiseerd. In dezelfde ruimte worden ook kippen geteeld. "Dit valt goed te combineren," stelt de PL-voorzitter.

Elke week neemt de PL 2.000 kuikens af bij Hilly's Farm. Deze worden ook doorverkocht aan mensen die kippen kweken. Zij kunnen ook wanneer de kippen slachtrijp zijn, deze weer verkopen aan PL. "Wij hebben de mensen afzet gegarandeerd", legt Somohardjo uit. Wat te veel is wordt doorgestuurd naar overige PL-winkels.


Ter plekke worden de kippen gratis geplukt. Per klant worden maximaal drie kippen verkocht om te voorkomen dat een handelaar grote hoeveelheden opkoopt. "Het gaat om bestrijden van armoede en tegengaan van prijsopdrijving", zegt de politicus. Hij benadrukt dat velen het heel moeilijk hebben, daarom heeft de partij besloten om volkswinkels op te zetten.

Zes weken geleden is de partij gestart met het kweken van kippen. Somohardjo glundert met de grote opkomst. "Er mogen slechts tien personen tegelijk binnen in de winkel, want wij moeten de Covid-regels in acht nemen", benadrukt hij. De politicus merkt op dat gezien de drukte er grote behoefte is aan betaalbare kippen. Hij hoopt dat veel meer mensen geïnspireerd raken om te gaan ondernemen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April