Alleen voor SZF-verzekerden oplossing lab-onderzoeken
15 Sep 2021, 05:37
foto


Vanaf vandaag hoeven verzekerden bij het Staatsziekenfonds (SZF) niet contant te betalen voor laboratorium-onderzoeken bij Heath Control, Mylab en Medilab. Er is een overeenkomst bereikt tussen het SZF en de laboratoria. Er is echter nog geen oplossing voor verzekerden bij de zorgverzekeraars, verenigd in de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam), bestaande uit Assuria, Parsasco en Self Reliance. Zij waren samen met het SZF in onderhandeling met de laboratoria.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de regering bij het SZF zal inkomen voor de meerkosten die gemaakt worden. De voorwaarde is wel dat er een gedegen prijscalculatie en een bekostigingsmodel wordt gepresenteerd op korte termijn.

Vernomen wordt dat de Survam en de particuliere laboratoria er nog niet uit zijn. Er wordt doorgegaan met onderhandelen. De laboratoria hebben hun prijzen verhoogd, nadat een overeenkomst uitbleef. Het gevolg hiervan is dat verzekerden, ondanks het betalen van hun premie, in hun zak moeten gaan voor laboratorium-onderzoeken. Het volledige bedrag wordt bij declaratie echter niet gedekt. Veel mensen hebben ook geen geld om voor te schieten met alle gevolgen van dien.


Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April