Politiebond accepteert benoeming Ramlall niet
15 Sep 2021, 00:00
foto
Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond.


De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Mielando Atompai, is niet te spreken over de 'overnight benoeming' van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie. Ramlall is begin september benoemd tot directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid.

Atompai zegt in gesprek met Starnieuws dat "deze benoeming nooit geaccepteerd kan worden". Hij benadrukt dat deze benoeming geen goedkeuring heeft van de bond. "Er zijn heel veel hardwerkende hoofdinspecteurs die meer dan veertig dienstjaren hebben en nog steeds wachten op hun benoeming tot commissaris van politie," illustreert de  bondsvoorzitter de situatie binnen het Korps Politie Suriname.

"Er zijn politiefunctionarissen die met drie sterren lopen, maar nog steeds het salaris ontvangen van een onderinspecteur. Dan wordt iemand buiten de dienst overnight benoemd tot commissaris van politie met terugwerkende kracht tot 1 februari 2021. Hij mag wel commissaris worden, maar niet van de politie", zegt Atompai.

Volgens de bondsvoorzitter is er behoorlijke irritatie over deze kwestie binnen het korps. Diverse leden hebben al een algemene ledenvergadering aangevraagd, deelt Atompai mee. Ramlall is herbenoemd tot ambtenaar van politie en bevorderd tot commissaris van politie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April