Wnd president in Coronie: Werken aan oplossingen
11 Sep 2021, 12:33
foto
Waarnemend president Ronnie Brunswijk spreekt de Coronianen toe. (Foto: DVC)


Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft Coronie opgeroepen om niet achter te blijven en te gaan voor verandering. Hij sprak vrijdag de Coronianen toe tijdens het oriëntatiebezoek aan het commissariaat van het district. Na de problemen aangehoord te hebben, beloofde hij dat er gewerkt zal worden om de vraagstukken op te lossen.

Districtscommissaris Maikel Winter merkte op dat de ontwikkeling in Coronie is blijven stilstaan. Hij heeft dringend om ondersteuning van de regering gevraagd om de ontwikkeling op gang te brengen. Aan Coronie heeft Brunswijk meegegeven te werken aan de eenheid. "De  ontwikkeling van het district ligt in uw handen", stelde hij. Vol belangstelling luisterde Brunswijk naar de problemen waarmee het kokosdistrict te kampen heeft. De problemen zijn volgens Winter terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport, meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC).

Bryan Creton gaf een presentatie over de operatie Tjaring waka in Cosu. Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht, gaf Creton aan. In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam. De wnd president zei dat met de informatie oplossingsmodellen zullen worden uitgewerkt. Hij deelde mee dat de regering langzaam maar zeker bezig is uit een diep dal te klimmen. Hij vroeg om geduld. Coronie zal niet achterblijven, verzekerde hij.

Enige tijd terug is de vicepresident gestart met oriëntatiebezoeken aan de verschillende commissariaten en objecten in de districten. Het doel van deze bezoeken is de problemen persoonlijk aan te horen en deze verder binnen de regering aan te pakken.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March