Ramdin: Nog geen hervatting vluchten naar Haïti
01 Sep 2021, 08:41
foto
Minister Albert Ramdin tijdens een persconferentie dinsdag. (Foto: René Gompers)


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, ontkent dat toestemming is gegeven om de vluchten naar Haïti te hervatten. Op basis van het rapport en aanbevelingen van de presidentiële commissie, wordt nog bekeken hoe vluchten hervat zouden kunnen worden. Er is echter aan niemand toestemming gegeven om te vertrekken naar Haïti of het land binnen te komen, zei Ramdin op een persconferentie dinsdag.

Deze kwestie is nog in discussie binnen de regering. Er moeten nog besluiten worden genomen over hervatting of continuering van het beleid. Nagegaan wordt onder welke condities mensen om humanitaire redenen kunnen reizen. Er is een technische commissie benoemd die deze kwestie uitwerkt, legde Ramdin uit.

Het document dat circuleert op brievenhoofd van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, is niet ondertekend. Hierin is gedetailleerd uitgewerkt wanneer er vluchten uitgevoerd zullen worden. De streefdatum was 30 augustus, waarbij twee keer per week charters uitgevoerd zouden worden: 1 x door SLM en 1 x door Fly Allways. Indien vliegmaatschappijen zich niet houden aan de regels waarbij passagiers beschikken over alle vereiste documenten, riskeren zij een boete van minimaal US$ 50.000.

Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April