5 ministers en 17 toppers bedrijfsleven mee naar Guyana
15 Aug 2021, 00:00
foto
President Chan Santokhi en zijn Guyanese collega in november vorig jaar in Paramaribo. De president brengt dinsdag een tegenbezoek aan Guyana.


Met president Chan Santokhi reizen dinsdag vijf ministers mee naar Guyana. Een delegatie van 17 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onder wie de directeur van Staatsolie en de voorzitter de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven maken, deel uit van de presidentiële delegatie. 5 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn reeds in het buurland. Dit is de tweede keer dat het staatshoofd een bezoek brengt aan Guyana. Zoals gebruikelijk is vicepresident Ronnie Brunswijk dan waarnemend president. De delegatie keert op 20 augustus terug naar Suriname.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt in gesprek met Starnieuws dat de verdere verdieping van de relatie met het buurland centraal staat in het overleg tussen de presidenten Santokhi en Irfaan Ali. Het bezoek is onderdeel van de strategische dialoog en het coöperatie platform dat vorig jaar is ondertekend tussen de beide landen. Naast Ramdin reizen zijn collega's van Landbouw, Veeteelt & Visserij, Openbare Werken, Transport, Communicatie & Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen mee met de president, die vergezeld zal zijn van zijn echtgenote.

Deze gesprekken op het hoogste niveau zijn volgens minister Ramdin van belang om voortgang van gestarte initiatieven te garanderen en nieuwe beleidslijnen te ontwikkelen. "Een van de belangrijke onderwerpen van discussie zal zijn het initiatief van president Santokhi om een trilaterale summit met de presidenten van Suriname, Brazilië en Guyana in Paramaribo later in het jaar te organiseren om de strategische samenwerking op het gebied van natuurlijke hulpbronnen,  het milieu, investeringen en infrastructuur te realiseren. We moeten out of the box denken als we duurzame ontwikkeling voor deze en toekomstige generaties willen realiseren", meent Ramdin.
Advertenties