President: Jaïr Tjon En Fa is onze kampioen
08 Aug 2021, 08:02
foto
Jaïr Tjon En Fa


President Chan Santokhi laat optekenen dat Suriname trots is op Jaïr Tjon En Fa. Hij heeft een historische vierde plek bereikt tijdens de Olympische Spelen. Na een gedegen voorbereiding heeft Jaïr Tjon En Fa in een veld vol supersterren gestreden onder de Surinaamse vlag. Met zijn vierde plek staat hij niet op de medaille lijst maar voor ons is hij ongetwijfeld onze kampioen.

"Om in een veld met zo veel sterren als vierde te eindigen is zeker een historische prestatie. Dankbaar kijken we als natie naar het pad dat hiertoe heeft geleid. Vol goede moed en bijzonder vertrouwen in onze Jaïr richten wij samen onze blik op 2024. Na onze Golden Boy Anthony Nesty en onze hinde Letitia Vriesde is Jaïr de volgende Surinamer om door te dringen tot een Olympische finale," zegt de president in een persbericht via de Communicatiedienst Suriname.

"Wij zijn bijzonder trots op Jaïr en zijn baanbrekende prestaties tot nog toe. Met zijn vastberadenheid en toewijding is hij een voorbeeld voor geheel Suriname. De waarde van dit resultaat is extra speciaal vooral als het moet worden afgezet tegen de trainingsmogelijkheden die Jaïr had. Ook als we meenemen dat dit resultaat met weinig fysieke ondersteuning is neergezet. Alhoewel de Surinaamse vlag ontbrak op de tribune mag je weten dat we als natie achter je staan.

De Surinaamse Olympische badminton droom kwam vervroegd ten einde door de keiharde realiteit van Covid19. Alle voorbereidingen ten spijt. Ook die les nemen wij als natie mee. Renzo zwom zich weliswaar niet tot een medaille maar ook zijn prestaties worden bijzonder gewaardeerd. Dankzij jullie inzet wordt de wereld steeds meer gewaar van de bijzondere potentie van Surinamers op diverse takken van sport. Onze topsporters zijn voor ons een grote bron van natie binding en inspiratie. Blijf je dus inzetten, volg je dromen en blijf vertrouwen dat het goed komt.

Dank je Jaïr dat je heel Suriname wakker hebt gehouden en weer hebt laten zien dat we trots uiterlijke verschillen, onder onze vlag een bijzondere eenheid vormen! In eenheid hebben we voor de spelen op het Kabinet van de President, het Surinaams team moed mogen inspreken. In diezelfde eenheid zullen wij ervoor zorgen dat Parijs voor jou en voor Suriname een feit is! Wans ope tata komopo we sa feti gi Sranan!
Grantangi Sören
Grantangi Renzo
Grantangi Jaïr
Grantangi Sranan pipel
God Bless".
Advertenties