Financiën betaalt SRD 300 miljoen rente aan CBvS
03 Aug 2021, 03:30
foto


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft SRD 300 miljoen aan rente betaald aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De Staat heeft grote schulden en aan de verplichte betalingen van de rente is nu voldaan.

De bewindsman en governor Maurice Roemer van de CBvS hebben de afgelopen week weer één van de financiële problemen opgelost, meldt de afdeling Communicatie van het ministerie. De rente kon worden betaald met geld dat is vrijgekomen door betere structurering van de staatsschuld.

Bij een overeenkomst van 1 november 2019 gaf de Staat de royalty's van Grassalco in zekerheid aan de CBvS. Door consolidatie en betere structurering van de staatsschuld, kwam US$ 20 miljoen oftewel SRD 411 miljoen beschikbaar voor de Staat. Deze vrijgekomen middelen werden besteed aan verplichte betalingen van rente aan de CBvS. Op grond van afgesproken monetair beleid moet ten minste de rente op al die schulden betaald worden, en in elk geval minimaal SRD 300 miljoen. De monetaire autoriteiten zeggen vastberaden te zijn om door te gaan totdat alle problemen zijn opgelost.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March