Openbaar Ministerie geeft lijst van gestolen wapens vrij
30 Jul 2021, 14:41
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) geeft vrij de lijst met wapens die gestolen zijn uit de wapenkamer van ex-president Desi Bouterse. Er is op 23 juni 2021 aangifte gedaan bij de Militaire Politie over diefstal van wapens en munitie.

Het betreft in deze diefstal van:
-  3 Styer rifles
-  2 RPG’s  
-  2 Multi-function Heavy machine guns
-  25 AK-47 geweren
-  1 Mitrailleur
-  5 Karabijnen
-  6 Taurus pistolen
-  1 Browning pistool

Deze zaak wordt onderzocht door een speciaal team bestaande uit leden van het Openbaar Ministerie, de Militaire Politie en de politie. De informatie over de wapens is door Interpol Suriname gedeeld met de moederorganisatie.

Inmiddels is  Bouterse gehoord bij proces-verbaal over de aangifte. Alle mogelijke getuigen, alsmede functionarissen belast met het wapenbeheer van het Nationaal Leger zullen zoals het procedureel gebruikelijk is, ook gehoord worden.

In de nacht van 29 juli op 30 juli 2021 zijn er 4 verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met voormelde zaak.

Het Openbaar Ministerie doet een beroep op de samenleving om betrouwbare c.q. relevante informatie in bovenvermelde zaak te delen met de politie, meldt de unit Public Relations Openbaar Ministerie.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March