Vreedzaam vraagt benoeming Sardjoe te heroverwegen
30 Jul 2021, 07:48
foto
Assembleelid Jennifer Vreedzaam


Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) heeft president Chan Santokhi een brief geschreven over de voorgenomen benoeming van Maaltie Sardjoe tot directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Zij spreekt de hoop uit dat in het algemeen belang de benoeming wordt heroverwogen. Vreedzaam vraagt zich af hoe ze kan worden benoemd, ondanks een lopend strafrechtelijk onderzoek.

In de periode 2015-2019 heeft Vreedzaam als voorzitter van de vaste commissie van Volksgezondheid meerdere malen de regering gevraagd om de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) onder de loep te nemen. Dit, vanwege de onvolkomenheden die waren geconstateerd. De toenmalige regering heeft het onderzoek ingesteld. Het rapport is verzonden naar het Openbaar Ministerie.

Uit het onderzoeksrapport is gebleken dat onder het bewind van Sardjoe veel onvolkomenheden zich hebben voltrokken. In haar brief somt Vreedzaam op:
1. RGD-bouwprojecten ter waarde van ongeveer US$ 6 miljoen, waarbij de bedragen voor opzetten van poliklinieken  en vele technische onderdelen overtrokken en boven de reële prijzen waren opgebracht. Gebouwen zouden technisch niet voldoen aan de gestelde eisen en de vele reparaties de Staat miljoenen hebben gekost.

2. Mismanagement van diensten waaronder de babyvoedingsaffaire die tot op heden niet is opgelost.

3. Verdere onvolkomenheden op het gebied van laboratoria en het ICT-project.

4. Slecht gevoerd tot geen medicamentenbeleid bij RGD. De aankopen waren gebaseerd op voorraden vanuit een centraal punt en niet zodanig vanuit de periferie. Het gevolg hiervan was onnodige verspilling van voorradige medicamenten en aankopen.

U kunt de brief hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_aan_president.pdf                
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April