NDP op Weg in Commewijne
26 Jul 2021, 17:14
foto
Assembleelid Ann Sadie voert het woord tijdens de structurenvergadering van de NDP in Commewijne, afgelopen zondag. (Foto: NDP)


(Aangeboden)

“Ik zal met alles wat ik heb en kan, deze partij blijven ondersteunen en u blijven dienen”, woorden van een duidelijk geëmotioneerde Assembleelid Ann Sadie tijdens de meeting met de partijstructuren in Commewijne zondag. In de reeks van districtenbezoeken van de partij, is Commewijne het derde district dat is bezocht. Er zijn verschillende presentaties gehouden door bestuursleden en partijtoppers over de ontwikkelingen binnen de organisatie, de evaluatie en toekomstplannen.

De structuren van de partij kregen tijdens deze meeting inzicht in de toekomstplannen van de partij. De leden konden hun mening geven en vragen stellen over de stand van zaken binnen NDP afdeling Commewijne, de gehele partij en de huidige politieke situatie. Er was een grote groep belangstellenden voor deze ontmoeting, maar vanwege de Covid-protocollen kon slechts een deel aanwezig zijn. De verkregen informatie zal dan verder worden gedeeld met degenen die niet aanwezig konden zijn.

De NDP op Weg heeft onder meer als doel haar partij structuren te ontmoeten en te informeren over partij aangelegenheden en de huidige sociaalmaatschappelijke en economische situatie. De structuren krijgen hierdoor inzicht in het beleid van de vorige regering ten opzichte van het huidig beleid. Gezien de constante verwijten richting de vorige regering is het noodzakelijk dat het gevoerde beleid haarfijn uiteen wordt gezet.

Op organisatorisch niveau werd gedeeld dat de NDP tot dusver de enige partij is die bij voordrachten voor partijpolitieke en bestuurlijke functies altijd een verantwoorde balans heeft gemaakt tussen ouderen en jongeren. De partij heeft zich eraan gecommitteerd om haar organisatie verder te transformeren. Hierbij is een van de randvoorwaarden dat er een vlotte transitie plaatsvindt na een gedegen politieke scholing. Populair wordt gezegd dat dit de overdracht is naar jongeren, echter is deze overdracht niet zonder condities. Een overdracht van oudere en meer ervaren of doorwinterde politici naar enthousiaste, capabele leden kan alleen plaatsvinden, als die kandidaten bereid zijn belangeloos en hard te werken voor de partij.

Een van de partijtoppers, die vol overgave meedoet aan het transitie proces is de heer Ivan Graanoogst die vanaf 1980 in verschillende hoge militaire, politieke en bestuurlijke functies heeft gediend. Op de vergadering van zondag jl. heeft de heer Graanoogst zijn ervaringen in het veld gedeeld en een presentatie gehouden over het functioneren van de partij structuren en het nut van samenwerking en informatie voorziening. De heer Graanoogst heeft als partij coördinator voor Coronie samen met het team en de stemmers alle twee zetels binnen gehaald bij de verkiezingen van 2020.

Onder de aanwezigen bevonden zich ook Henk Herrenberg, Enrique Ralim en gewezen DNA lid Rajiv Ramsahai. Van de overige districten waren de DNA-leden Wilsientje van Emden van Brokopondo en Claudie Doornkamp-Sabajo van Marowijne aanwezig als toehoorders. Zij bereiden zich voor op de komst van de partijdelegatie. De NDP blikt tevreden terug op deze geslaagde vergadering en trekt komend weekend verder naar het zuiden.
Advertenties