Eerste gezamenlijke pinautomaat banken te Goejaba
24 Jul 2021, 06:38
foto


De bestaande ATM's (pinautomaten) zullen worden vervangen met Cashpnt. De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Finabank, de Surinaamse Postspaarbank en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo zijn een samenwerking aangegaan met Banking Network Suriname N.V. (BNETS). BNETS is reeds 16 jaar eigenaar van het interbancair netwerk. Het proces tot vervanging start op 31 juli. De eerste Cashpnt machine komt in het dorp Goejaba te Boven Suriname in het district Sipaliwini.

De Cashpnt machines zijn rood van kleur en kunnen door klanten van alle banken gebruikt worden. Naast het vervangen van bestaande pinautomaten zal ook een evenwichtige spreiding plaatsvinden van de ATM’s, zowel in de stad als het binnenland. Met de uitrol van Cashpnt wordt het vergroten van de toegankelijkheid tot financiële diensten
en producten beoogd, en dit draagt tevens bij aan het vergroten van de perspectieven voor alle individuen en bedrijven, ongeacht het vermogenssaldo of de omvang, meldt het bedrijf.

Deze efficiënte aanbieding van financiële diensten faciliteert 'Financial Inclusion'. Gestreefd wordt om oplossingen aan te dragen voor de beperkingen die mensen uitsluiten van deelname aan de financiële sector en stimuleert de economische bedrijvigheid en duurzame ontwikkeling. De ATM’s van de samenwerkende banken maken op termijn
plaats voor pinautomaten onder de naam Cashpnt. Contant geld is beter beschikbaar, bereikbaar en toegankelijker; met inachtneming van de veiligheid.

Als onderdeel van deze samenwerking en binnen het kader van het verbeteren van 'financial inclusion' zal in samenwerking met de Surinaamse Bankiersvereniging op 31 juli 2021 de eerste Cashpnt in gebruik worden genomen door president Chan Santokhi. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk zal bij de ingebruikname te Goejaba aanwezig zijn.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April