Naarendorp kijkt uit naar aanvraag verkiezing
13 Jul 2021, 04:58
foto
De groep RGD-werknemers die gisteren naar de vicepresident is gegaan. (Foto: DVC)


Bondsleden die een verkiezing willen, weten welke weg ze moeten bewandelen om die aan te vragen, zegt een nuchtere vakbondsleider Robby Naarendorp aan Starnieuws. Ontevreden medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) willen af van bondsvoorzitter Naarendorp. Ze vinden dat hij hun belangen niet adequaat behartigt.

Naarendorp ligt niet wakker van alle verwijten die hij toegeslingerd krijgt. "Alles staat op papier. De mensen zoeken een drogreden en laten zich misleiden." Hij wijst erop dat de regering duidelijk heeft aangegeven dat de gesprekken om te geraken tot een nieuwe cao op 15 juli herstarten. Over de lumpsum waarover de ontevreden RGD-werknemers vallen, zegt hij dat in totaal SRD 6.750 is overeengekomen. De namen van de mensen die in aanmerking komen voor de lumpsum zijn al opgestuurd naar het ministerie van Financiën en Volksgezondheid die de verdere afhandeling moeten doen.

De groep ontevreden RGD-medewerkers is gisteren getogen naar vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Hij heeft beloofd werk te maken van de problemen waarmee zij zitten. De medewerkers hebben de vp voorgehouden dat ze zelf hun belangen willen behartigen. In de nieuwe cao willen ze een lumpsum van SRD 8.000, een salarisverhoging van minimaal 75%, verhoging van midden- en weekendwacht met 100%, verhoging van kledinggeld met 50%, een vervoers- en prestatietoelage en gelijkstelling van de AKB met die van de overheid. Ze willen ook duidelijkheid over de SRD 750 die de regering alle zorgverleners had toegezegd. Betere ambulances voor de RGD en alle gezondheidscentra, staan ook op het verlanglijstje van de groep.

De vp heeft de medewerkers beloofd dat ze uiterlijk 14 juli uitsluitsel van hem krijgen. Hij deed ook een beroep op de medewerkers om het opgezegde vertrouwen in de bondsvoorzitter te heroverwegen. De bond is immers het orgaan dat de belangen van de werknemers moet behartigen, onderwees de vp.
Advertenties