Nederland legt uitgaansleven weer aan banden, infecties stijgen
09 Jul 2021, 18:49
foto
Het aantal corona-infecties in Nederland stijgt sneller dan voorzien. Vanaf morgen gelden beperkingen in het uitgaansleven. (Info: RIVM)


In Nederland gelden vanaf morgen weer corona-beperkingen nadat op 26 juni alle maatregelen waren opgeheven. Het aantal besmettingen is volgens de Rijksoverheid sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plaatsen waar grote groepen mensen feesten en uitgaan. Voor mensen die niet of deels zijn gevaccineerd blijkt de deltavariant tot meer ziektegevallen te leiden dan gedacht.

Bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of recentelijk een coronabesmetting hebben doorgemaakt, zijn besmettingen met deze variant vastgesteld. Ook de kans op nieuwe virusmutaties zorgt voor onzekerheid, zegt de Rijksoverheid. En de langdurige klachten na een coronabesmetting kunnen grote impact hebben. De Nederlandse regering heeft daarom besloten om extra maatregelen te treffen. Het uitgaansleven wordt weer aan banden gelegd.

Vanaf morgen tot en met 13 augustus gelden de volgende maatregelen. Horeca mag open allen met vaste zitplaatsen op anderhalve meter. Alle horeca sluit om middernacht tot 6 uur 's morgens. Entertainment waaronder live optredens en harde muziek is verboden. Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur. Evenementen duren maximaal 24 uur. Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

Nederland is verrast door de snelle toename van het aantal infecties. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldde vandaag bijna 7.000 nieuwe infecties, bijna een verdubbeling in 48 uur. Woensdag worden er nog 3.600 nieuwe gevallen. Vooral kinderen en jongeren raken geïnfecteerd.
Advertenties