Dode kippen gedumpt in trens weg naar crematieoord Uitkijk
03 Jul 2021, 02:32
foto
Ruim 150 dode kippen zijn gedumpt in de trens langs de weg naar het crematieoord te Uitkijk. Vandaag wordt de troep opgeruimd. (Foto: René Gompers)


Onverlaten hebben in de trens langs de weg naar het crematieoord van Uitkijk, meer dan honderd dode kippen gedumpt. “We vermoeden dat iemand tijdens de lockdown op 1 juli de kippen is gaan dumpen,” merkt Robby Gadjradj, ondervoorzitter van stichting Crematorium Uitkijk tegen Starnieuws op. “A san e tingi!”

Aasgieren hebben het helemaal naar hun zin; een hele berg dode kippen om van te eten. Op de grond zijn er een heleboel kipdelen, sommigen tot op het bot gepeuzeld. Een zwerfhond jaagt de aasgieren weg. Zij doet zich te goed aan de tientallen stukken ‘bonyo’ op de grond. De helft van de berg witte kippen, is aan het ‘smelten’ onder de felle zon en de regen. De wind verspreidt de stank.

“We zijn gebeld door de medewerkers van commissariaat Groningen,” deelt Gadjradj mee. “Zij onderhouden de weg. Het stonk er verschrikkelijk en zo zijn ze die kippen tegengekomen. Ze hebben ook foto’s gestuurd. We zijn gaan kijken. We schatten dat het om meer dan 150 dode kippen gaat. Verschrikkelijk.”

“Misschien zijn de kippen doodgegaan door al het regen,” gist Gadjradj. “We weten het niet. Ze zijn wel daar gedumpt.” Later op de dag moet het probleem verholpen zijn. “Er komt een graafmachine. We gaan een kuil maken en de kippen begraven. Men kan nog wel gewoon komen cremeren. Hier is een schone plaats, ze wordt goed onderhouden.”  

Advertenties