Copa America: Peru pakt drie punten in duel Colombia
20 Jun 2021, 23:06
Sergio Peña scoort het eerste doelpunt voor Peru op dit EK-toernooi. De Peruanen winnen van Colombia met 2-1.

Peru dat zijn openingswedstrijd tegen gastheer Brazilië had verloren, wist dat het roer moest worden omgegooid. Colombia stond er aan het begin van het duel beter voor. Het had immers zijn eerste duel met Ecuador gewonnen en zijn tweede duel gelijk gespeeld, dus startte het met vier punten. In Estadio Olimoico Pedro Ludovico begon Colombia veel sterker aan het duel, maar het eerste doelpunt kwam van de Peruanen, die ook het laatste woord hadden vanavond.

Colombia had ook de betere statistieken in de eerste helft. Met bijna 60% balbezit, 6 schoten waarvan 2 op doel en drie hoekschoppen, waren het toch de Peruanen die in de 17e minuut hun eerste doelpunt op dit EK-toernooi maakten. Sergio Peña zorgt ervoor dat Peru de rust ingaat met een voorsprong. De Colombianen komen een paar keer goed opzetten, maar krijgen de bal niet door de verdediging van Peru. Nog net voor de rust kan een gevaarlijke aanval van de Colombianen worden gekeerd.

Doelman Pedro Gallese brengt een aanstormende Miguel Borja ten val in de box. Arbiter Esteban Ostojich heeft de VAR niet nodig, hij wijst naar de stip en trekt de gele kaart voor verslagen Gallese. Penalty voor Colombia. Borja plaatst zich tegenover Gallese, trapt de bal en brengt Colombia weer op gelijke hoogte in de 53e minuut. Peru kan opnieuw beginnen. Minuten na zijn goal komt Borja weer gevaarlijk opzetten, te midden van vier verdedigers krijgt hij de kans om de aangespeelde bal te trappen, het leder gaat naast het doel.

Peru komt weer op voorsprong nadat een bal vanuit een hoekschop wordt ingekopt en via de schouder van verdediger Yerry Mina in het doel verdwijnt terwijl goalie David Ospina nog wanhopige pogingen onderneemt om de bal eruit te krijgen. Het doelpunt wordt toegekend. De Peruanen zijn vastbesloten hun voorsprong niet uit handen te geven, en werpen zich met zijn allen in de verdediging. Colombia blijft forceren, maar er kwam geen verandering in de stand, 1-2.