Venezuela vs Ecuador in evenwicht
20 Jun 2021, 20:09

Het Estádio Nilton Santos te Rio de Janeiro, was het strijdtoneel van de ontmoeting tussen Venezuela en Ecuador. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Roberto Tobar uit Chili. Venezuela heeft uit 2 wedstrijden 1 punt weten te vergaren, terwijl Ecuador zijn tot dusver gespeelde wedstrijd verloor en dus zonder punten zit. De verwachting is dus dat beide landen zullen aanvallen, maar Ecuador met grotere dringendheid. Na een 1-0 voorsprong voor Ecuador eindigde de wedstrijd 2-2 gelijk.

Ecuador zocht volgens verwachting de aanval en was al na 3 minuten gevaarlijk, maar het schot van Leonardo Campana leverde niets op. Ook Enner Valencia had vroeg in de wedstrijd een goede kans, maar zijn vizier was niet op scherp. Casseres had namens Venezuela de beste mogelijkheid in deze fase, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. Voor het overige speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, met hier en daar een schot op het doel. Ayrton Preciado scoorde in de 39e minuut na een onduidelijke situatie waarbij doelman Wuilker Fariñez in botsing kwam met een Ecuadoriaan, de 1-0 voor Ecuador. Na evaluatie door de VAR bleef dit doelpunt staan. Bij deze stand gingen ploegen de pauze in.

Na de rust ging Venezuela op zoek naar een beter resultaat. Reeds na vijf minuten werd hun inzet beloond toen Edson Castillo een voorzet vanuit rechts, zonder tegenstand inkopte: 1-1. Twee minuten later moest de Venezolaanse doelman Fariñez tot het uiterste gaan om Campana het scoren te beletten. Ecuador liet het niet hierbij zitten en bestormde de defensie van Venezuela., maar bereikte niet het gewenste resultaat. Zo nu en dan kwam Venezuela goed opzetten, maar de 'finishing touch' ontbrak. Halverwege deze helft schoot de ingevallen Gonzalo Plata, al het goede keeperswerk van doelman Fariñez ten spijt, Ecuador weer aan kop: 1-2. De Ecuadoriaanse troepen onder aanvoering van Enner Valencia probeerden uit alle macht de voorsprong te vergroten, maar slaagden daar niet in. Op een onbewaakt moment in de Ecuadoriaanse defensie maakte de ingevallen Venezolaanse aanvaller Ronald Hernandez in blessuretijd de gelijkmaker: 2-2. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd moest Fariñez nogmaals ingrijpen om het gelijkspel voor zijn land veilig te stellen.