Bewoners Wanica aan de beurt voor voedselpakketten
20 Jun 2021, 09:37
foto
Na onder andere Coronie, Nickerie, Kabalebo worden sinds vrijdag voedselpakketten in Wanica gedistribueerd. (Foto: CDS)


In het district Wanica worden voedselpakketten verdeeld aan mensen die zwaar getroffen zijn door wateroverlast en de Covid-pandemie. Mensen konden zich via de overheidsstructuren registreren voor een steunpakket.

De distributie vindt plaats onder leiding van het Bureau Eenheid. Assembleelid Henk Aviankoi (VHP) die aanwezig was bij de start van de distributie zei dat het  een mooi gebaar is van de regering om burgers die zwaar getroffen zijn  tegemoet te komen. Hij riep de distributeurs op de mensen met liefde te helpen omdat ze het zwaar hebben. Hij vroeg de samenleving dit gebaar vanuit de overheid te waarderen. Hij hielp te De Nieuwe Grond en Hanna’s Lust pakketten aan burgers te overhandigen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Krishan Thakoer, die een coördinerende rol heeft bij de distributie van de pakketten in ressort De Nieuwe Grond zei dat de voorbereidingen uitdagend waren. De districts- en ressortraadsleden hebben volgens hem ook een goede bijdrage geleverd aan dit project. Ze moesten de registratie van personen die dringend hulp nodig, bijhouden. Ressort De Nieuwe Grond is een van de grootste ressorten in het district. Voor dit ressort zijn er in eerste instantie 850 pakketten beschikbaar. Gaandeweg de verdeling kan dit aantal oplopen omdat de organisatie zoveel mogelijk getroffen burgers tegemoet wil komen. In ressort Houttuin zijn vrijdag 750 pakketten gedistribueerd.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April