Rc wijst verzoek invrijheidstelling verdachte af
17 Jun 2021, 02:41
foto


C.S., die vanaf 16 mei is aangehouden voor overtreding van een door zijn ex-vrouw aangevraagd beschermingsbevel, blijft nog achter slot en grendel. De rechter-commissaris (rc) is deze week niet meegegaan met het verzoek van advocaat Therese Roos om de man in vrijheid te stellen, omdat er een onderzoeksbelang nog aanwezig is.

Op 14 mei deed de ex-vrouw van C.S. aangifte wegens overtreding van het per beschikking aan haar uitgereikte beschermingsbevel van 4 oktober 2019, die voor twee jaar geldt. Naar zeggen van de aangeefster dateert het eerste beschermingsbevel van september 2018 en is steeds met 6 maanden verlengd. Roos zegt dat het verwijt aan de verdachte door de aangeefster geen enkel ondersteuning vindt in het strafdossier. De aangeefster heeft steeds verklaard dat er bij de overtredingen van de verdachte getuigen zijn geweest.

“Uit het voornoemde strafdossier blijkt dat geen enkele getuige (schoonmaakster, studenten en docenten en ook nog werkers) zijn gehoord die de verwijtingen zouden kunnen staven. De beelden bieden ook geen soelaas dat het de verdachte is die spullen op de aangeefster haar terrein heeft gegooid. Een nader onderzoek zou het beeldmateriaal ook niet veranderen, en is er dus geen sprake meer van een onderzoeksbelang”, zegt de raadsvrouw.
 
Roos bracht onder de aandacht dat de verdachte voor de tweede keer in verzekering is gesteld voor dezelfde overtreding/feit van het beschermingsbevel. “De inverzekeringstelling te midden van de Covid-19 pandemie zal het gedrag van de verdachte geenszins reguleren daarbij in acht nemende dat beide partijen in feite naast elkaar gehuisvest zijn en het beschermingsniveau steeds beïnvloed zal worden.” Uit het strafdossier blijkt verder dat de verdachte een psychiatrische patiënt is. Vandaar dat Roos vindt dat de psychiatrische begeleiding beter tot zijn recht zal komen dan de inverzekeringstelling/verdere insluiting van deze verdachte. De verdediging is bereid zich hiervoor in te zetten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April