Levens verwelkomt geëvacueerde leerkrachten en kinderen
15 Jun 2021, 19:03
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur spreekt leerkrachten en leerlingen toe. Zij zijn geëvacueerd uit Sipaliwini. (Foto: CDS)


18 leerkrachten en 36 kinderen zijn vanuit Stoelmanseiland, Goninimofo Kriki en Malobi uit het district Sipaliwini overgebracht naar Paramaribo. 

De extreme wateroverlast heeft een nijpende situatie gecreëerd waarbij het water in bepaalde gebieden meer dan een meter hoog in de huizen en de scholen stond. Op het vliegveld te Zorg en Hoop werden de leerkrachten verwelkomd door onderwijsminister Marie Levens, waar ze haar bewondering en dankbaarheid uitsprak over het feit dat de leerkrachten onder uitdagende omstandigheden bereid zijn te werken in het binnenland.

Twee leerkrachten en een kind te Kwamalasemutu en Sipaliwini Savanne worden waarschijnlijk morgen per helikopter overgebracht naar Paramaribo, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het ministerie is druk bezig een oplossing te zoeken om alle leerkrachten veilig naar Paramaribo te brengen.

Minister Levens heeft ook aangegeven dat ze de leerkrachten apart zal ontvangen om samen na te gaan hoe de achterstanden zullen worden ingelopen en hoe het schooljaar op een aanvaardbare manier kan worden afgesloten.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April