Nep-account minister Ramadhin zaait verwarring
14 Jun 2021, 14:04
foto
Dit onjuiste bericht is afkomstig van een nep-Facebookpagina van minister Amar Ramadhin.


Een nep Facebook-account van minister Amar Ramadhin zaait nog steeds verwarring in de samenleving. Het ministerie van Volksgezondheid vraagt om de pagina te rapporteren bij Facebook.

Via deze pagina worden er valse berichten gelanceerd. Dit is een zeer kwalijke zaak, aangezien de berichten te maken hebben met bekendmakingen die niet op waarheid berusten. Dit zorgt voor onnodige onrust en twijfels bij velen in de gemeenschap, zegt het ministerie in een persbericht.

Op 24 mei 2021 werd een bericht gelanceerd over een Cholera uitbraak in Paramaribo. Het ministerie van Volksgezondheid distantieert zich van dit bericht en ontkent deze uitbraak. Er zijn in de afgelopen periode geen cholera gevallen gerapporteerd aan het BOG. Op 14 juni is een bericht gelanceerd over de total lockdown en gevaccineerden wat ook niet op waarheid berust.

De officiële berichtgeving vanuit Volksgezondheid worden via de volgende kanalen gepubliceerd:
1.    De facebook pagina van het ministerie van Volksgezondheid
2.    De Communicatie Dienst Suriname (CDS)
3.    De website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg

Het ministerie van Volksgezondheid is reeds in contact met de veiligheidsdiensten om de beheerders van deze pagina op te sporen en roept eenieder op om berichten afkomstig van de neppe pagina NIET te delen via social media.

Advertenties