Dc Lewis vraagt intrekken dispensatie Greenheart
09 Jun 2021, 03:33
foto


De districtscommissaris (dc) van Kabalebo, Josta Lewis, heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie gevraagd om dispensaties tijdelijk in te trekken van werkers bij Greenheart NV. Zij deelt mee dat 15 personen die werkzaam zijn bij dit houtbedrijf besmet zijn geraakt met het Covid-19 virus.

De afgelopen vier weken is de verspreiding van Covid-19 in een versnelling geraakt in bestuursressort Kabalebo. Hierdoor heeft de dc voor twee weken een totale lockdown aangekondigd voor haar beheersgebied. Dit ter bescherming van de lokale gemeenschap. Hierna kwam het presidentieel besluit waarbij landelijk een lockdown geldt tot en met 18 juni.

Greenheart hanteert volgens de dc een strategie van 'no work no pay'. Dit terwijl door het hoge aantal besmettingen van werkers in dit bedrijf er sprake is van besmetting onderling. Om de gezondheid van de gemeenschap van Kabalebo te garanderen, heeft Lewis het verzoek gedaan om de dispensatie tijdelijk in te trekken. De minister moet nog antwoorden.
Advertenties