Suriname gaat de rust in met een achterstand
08 Jun 2021, 23:03

Ofschoon Suriname in het eerste kwartier de beste kans had om de score te openen, was het Alphonso Davies van Canada die in de 37e minuut de netten van Natio-doelman Walter Hahn doet trillen. Suriname moet nu twee keer scoren.

Het schot van Sheraldo Becker in de 12e minuut kwam tegen de onderkant van de bovenste doellat terecht. Beide teams begonnen de wedstrijd sterk aanvallend. Hahn ziet kans om een dubbele redding te maken in de 16e minuut. Na een half uur spelen, lijken beide teams een beetje terug te vallen.

Op aangeven van Jonathan David, breekt Davis de ban na een fout in de verdediging van Natio, 1-0 voor Canada. Met deze score gaan de teams de rust in. Suriname moet nu twee keer scoren wil hij de wedstrijd winnen. Maar dan moet Canada geen doelpunten meer maken.

Suriname moet de wedstrijd winnen, wil het naar de tweede ronde gaan van de Concacaf WK kwalificaties in Qatar. Canada heeft aan een gelijkspel genoeg. Beide teams hebben tot nog toe alle drie hun groepswedstrijden gewonnen. Ze hebben beide 9 punten, maar Canada heeft een beter doelsaldo van 22. Suriname heeft er 15.