Becker, Haps en Te Vrede in nationale voetbalselectie
19 May 2021, 17:31
foto


De Surinaamse voetbalbond heeft de selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bermuda en Canada van begin juni bekendgemaakt. In vergelijking met de spelers die bondscoach Dean Gorré in maart voor de eerste twee WK-interlands opriep, staan Ridgeciano Haps, Mitchell te Vrede en Sheraldo Becker voor het eerst op de lijst.

Feyenoord-back Haps en centrumspits Te Vrede, die onder contract staat bij Al Fateh SC uit Saoedi-Arabië, zijn de laatste twee internationals uit het buitenland die speelgerechtigd zijn. Becker (26), spits van Union Berlin, de huidige nummer 7 in de Duitse Bundesliga, komt al langer voor in de plannen van Gorré. In maart moest Becker, voorheen actief bij Jong Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag, geblesseerd afhaken. Vorig weekend maakte hij zijn rentree in Duitsland.

In vergelijking met de spelers die in maart naar Suriname overkwamen voor de wedstrijden tegen de Kaaiman Eilanden en Aruba, hopen Almere-captain Ryan Koolwijk en verdediger Mitchell Donald deze keer wel in actie te komen voor Suriname. Beide spelers bleven in maart noodgedwongen achter in Nederland. Koolwijk door een positieve coronatest, terwijl de negatieve PCR-test van Donald op Schiphol bleek te zijn verlopen.

Op 4 juni speelt natio de derde poulewedstrijd tegen Bermuda in het Franklin Essed-stadion in Paramaribo. Vier dagen later volgt waarschijnlijk de beslissing in de poule tijdens de uitwedstrijd tegen Canada die in Chicago wordt gespeeld. Alleen de winnaar van deze groep plaatst zich voor de volgende ronde. Wordt Suriname inderdaad poulewinnaar dan staan in een knock-out ronde twee wedstrijden tegen een andere groepswinnaar op het programma: Haïti of Nicaragua. Suriname zou dan op 12 juni eerst uit spelen en op 15 juni in Paramaribo.

Als natio beide rondes overleeft, komt het terecht in de laatste kwalificatieronde met acht landen waarvoor Mexico, de VS, Costa Rica, Honduras en Jamaica zich al hebben geplaatst. De drie resterende landen komen uit de voorrondes met behalve Suriname onder meer Curaçao, Trinidad & Tobago en El Salvador als kanshebbers.  

Diederik Samwel
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April