PL: volk helpen om Covid- én financiële crisis te overleven
17 May 2021, 10:32
foto


"Om Covid-19 te overleven, is het zaak dat we ons strikt aan de Coronamaatregelen houden. Dit is een eerste vereiste om de pandemie te verslaan. Maar daarmee zijn de financiële problemen nog niet opgelost. Partijstructuren van de Pertjajah Luhur (PL) moeten daarom het volk helpen met een oplossing voor de stijgende prijzen van producten en diensten". Dit is zondag naar voren gekomen tijdens een korte bijeenkomst van de PL.

Rekening houdende met de Covid-maatregelen is er streng op gelet dat het aantal deelnemers beperkt was, iedereen een mondkapje op had en voldoende afstand van elkaar werd gehouden. Ook is de bespreking in een open ruimte gehouden, zegt de PL.      

Mensen met problemen helpen

Afgesproken is dat mensen die met een probleem zitten elke maandag en dinsdag door PL-voorzitter Paul Somohardjo worden ontvangen op het partijcentrum te Beekhuizen. De ministers, beleidsmensen en overige structuren gaan na in hoeverre een oplossing kan worden aangedragen. De problemen en hulpverzoeken kunnen divers zijn: van mensen die vanwege een woningbrand in één klap alles kwijt zijn tot het stimuleren van kleine ondernemers die een eigen zaakje willen opzetten.

Volkswinkels weer open
De partij is ook weer begonnen met de volkswinkels, waar de bevolking goedkoper basisgoederen kan inkopen. Deze maand zullen tien winkels worden geopend in verschillende districten, waaronder Paramaribo, Wanica en Commewijne. In afwachting van het opzetten van een eigen import- en exportbedrijf zal PL-voorzitter Paul Somohardjo alvast praten met importeurs om groothandelsprijzen te hanteren, zodat de volkswinkels de basisgoederen ook goedkoper kunnen verkopen.

Partij wederopbouwen

Om weer te kunnen bouwen aan de partij moeten we nagaan wat de problemen zijn van onze kernen en structuren. Zo gauw de knelpunten geïdentificeerd zijn, kan de partij gericht werken aan een oplossing. Volgens PL-ondervoorzitter Nasier Eskak wordt ook gewerkt aan de roadmap om de wederopbouw van de partij aan te pakken. De terugval naar één zetel tijdens de verkiezingen van 2020 moet tegen 2025 weer in winst worden omgezet. Dan wil de partij weer naar vijf zetels, zoals zij eerder gewend was. “We moeten vanaf nu weer hard werken om PL groot te laten worden”, stelde de PL-ondervoorzitter.

Dienstbaarheid aan het volk
Eskak bleek niet de enige spreker te zijn die de wens uitte om de partij weer te laten groeien. Ook partijsecretaris – tevens minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, erkende dat eenheid en samenwerking hard nodig zijn om een gezamenlijk doel te kunnen bereiken. Hij pleitte voor dienstbaarheid naar het volk toe. “We rekenen op jullie. Het gaat niet alleen om jullie als kernbestuur, maar ook om de kernen zelf. Het gaat vooral om het volk,” luidde tenslotte de oproep van PL-voorzitter Somohardjo aan het eind van de vergadering.
Advertenties