Elias heeft alle vertrouwen in zijn opvolger bij Staatsolie
17 May 2021, 02:48
foto
Rudolf Elias draagt zijn functie als algemeen directeur vandaag formeel over aan Annand Jagesar.


Na zes jaar aan het roer gezeten te hebben van Staatsolie NV, draagt Rudolf Elias vandaag de leiding van het bedrijf over aan Annand Jagesar, die vanaf november vorig jaar waarneemt in deze functie. "Ik draag het leiderschap van Staatsolie met alle vertrouwen over aan Annand. Hij heeft de afgelopen zes jaar in de board gezeten en ik ben ervan overtuigd dat hij Staatsolie en Suriname naar een prachtige toekomst zal leiden," zegt Elias in gesprek met Starnieuws.

"Staatsolie en Suriname gaan een prachtige toekomst tegemoet als we wijs omgaan met de kennis en kunde die we in het land hebben en we samen echt gaan proberen meer richting Noorwegen en minder richting Venezuela en Equatoriaal Guinee te gaan," merkt Elias op. Hij vindt dat woorden omgezet moeten worden in daden.

Elias merkt op dat Jagesar, die Deputy Director Downstream was, voorgedragen is door de directie met ondersteuning van de vakbond bij het bedrijf. Op de vraag wat hij verder gaat doen, zegt de scheidende directeur dat hij zich zal inzetten om een bijdrage te leveren daar waar nodig (en gevraagd). "Ik hoop echt dat we een deel van onze olie-inkomsten zullen gebruiken voor behoud van ons most valuable resource - our biodiversity," zegt Elias. Hij was door de regering gevraagd om te blijven tot en met de jaarvergadering die later op de dag wordt gehouden. Dan zal Jagesar officieel statutair directeur zijn.
Advertenties