2 doden; 135 positief; ziekenhuizen overvol
14 May 2021, 20:26
foto


Vandaag zijn twee personen overleden aan Covid-19. In het Regionaal Ziekenhuis heeft een persoon het leven gelaten en een patiënt is in 's Lands Hospitaal overleden. Het aantal doden in Suriname als gevolg van deze zeer besmettelijke ziekte is gestegen naar 223. Deze maand alleen al zijn 19 doden te betreuren.

Het afgelopen etmaal zijn 135 personen positief getest op het coronavirus. Er zijn 432 swabs afgenomen. Hiervan zijn 297 negatief. Van het aantal geteste mensen is 31.3% positief. Starnieuws verneemt dat er op dit moment niet genoeg bedden zijn om alle zieken op te kunnen vangen. De situatie is vrij ernstig.

Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen zijn 29 zieken in behandeling. In Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn alle 20 IC-bedden bezet. De bezetting in dit ziekenhuis is nagenoeg 100%. Ook in het St. Vincentius Ziekenhuis is de maximale capaciteit benut. Hetzelfde geldt voor Diakonessenhuis.

In ziekenhuizen zijn 160 personen opgenomen. Dit is het hoogste aantal tot nu toe in de derde golf. 570 personen die geïnfecteerd zijn, zijn in isolatie. Een groot deel is thuis in isolatie. De mensen worden gemonitord door huisartsen.
Advertenties