Zweers blijft in voorarrest
12 May 2021, 05:37
foto


De rechter-commissaris (rc) heeft bewaring verleend aan Lionel Zweers (activist) waardoor de man nog eens dertig dagen in voorarrest blijft. Hiermee is het verzoek van het Openbaar Ministerie gehonoreerd.
 
Zweers is aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte en het verduisteren van geld van zijn zakenpartner Rodney Cairo en anderen.

In eerste instantie was slechts één aangifte tegen Zweers gedaan. Twee andere aangevers hebben zich ook aangemeld bij de politie. De activist zou geld van hen hebben ontvangen om werk uit te voeren, maar dat is niet gebeurd. De eerste aangever is de zakenpartner Cairo. Zweers had 2000 euro ontvangen van investeerders, maar heeft dat geld nimmer overgedragen. Hij zou beweerd hebben dat een werknemer het geld uit zijn wagen had gestolen. Daarna vertelde hij te zijn beroofd van het geld tijdens het telefoneren aan de Tweekinderenweg.
 
Zweers deed aangifte van de beroving, maar bij een onderzoek bleek deze vals te zijn. Vernomen wordt dat Zweers wordt bijgestaan door raadsvrouw Maureen Nibte.
Advertenties