Bond bij ROS vraagt aandacht Brunswijk voor wensenpakket
06 May 2021, 10:28
foto
De bestuursleden Rudolgo Palmtak, Glenn Swamipersad en rechts Jan Aviankoi, hebben hun wensenpakket voorgelegd aan vicepresident Ronnie Brunswijk. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


De Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft woensdag een wensenpakket voorgelegd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een van de zaken waar de bond dringend aandacht voor heeft gevraagd is de loonreeks van de bestuursambtenaren.  Sinds 2018 zijn er geen bevorderingen geweest bij de bestuursdienst, vanwege het feit dat deze pas geschied na afronding van specifieke opleidingen. Echter zijn deze vanaf 2018 niet door de overheid aangeboden.

De bond onder leiding van Glenn Swamipersad vroeg ook de aandacht voor het uniform van de bestuursambtenaren dat niet aan de gestelde eisen voldoet. Verder gaf de bond aan dat er ruim 1.500 ambtenaren in dienst zijn bij ROS, van wie enkelen net voor de verkiezingen zijn aangenomen. Deze ambtenaren verrichten wel werkzaamheden, maar hebben 10 maanden geen salaris ontvangen.

De vp heeft aangegeven dat de ambtenaren voorlopig thuis moeten blijven en zich elke vrijdag dienen aan te melden om te tekenen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog bezig met een breedvoerig onderzoek. Omdat het om complexe gevallen gaat, duurt het onderzoek wat langer, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Er moeten per geval namelijk heel wat stations worden onderzocht.

Brunswijk dankte de bond voor het vertrouwen en hield de vertegenwoordigers voor dat hij deze vraagstukken komende maandag zal bespreken met de regeringstop. De vp benadrukte het uitgangspunt van de regering nogmaals:  “Als mensen op de correctie manier in dienst zijn genomen, arbeid verrichten en er geen plichtsverzuim is, zullen ze wel betaald moeten worden. Volgens de bond is er een goede communicatie met minister Gracia Emanuël van ROS dus is er ruimte, tijd en rust om de vraagstukken die in het wensenpakket zijn opgenomen aan te pakken.
Advertenties