Nationale zaalvoetbalploeg wint van Mexico met 5-4
04 May 2021, 21:08
De Surinaamse selectie uitgelaten na de overwinning op Mexico (5-4).

In een spannende wedstrijd heeft de nationale zaalvoetbalselectie in Guatemala met 5-4 gewonnen van Mexico. Suriname keek in de eerste helft tegen een achterstand van 0-3 aan. De ploeg leek vleugels te krijgen toen Vangellino Sastromedjo het eerste doelpunt scoorde voor Suriname. De rust werd ingegaan met 3-3.

In de tweede helft scoorde Mexico een auto-goal, waardoor Suriname op een voorsprong van 4-3 kwam. Op gegeven moment was de stand 4-4. Na een harde strijd nam de nationale selectie het roer over door nog een doelpunt te scoren. De 5-4 voorsprong werd goed verdedigd. De Mexicanen hebben het onderspit moeten delven.

Na de ondergang van gisteren tegen Panama met 1-11, is de nationale ploeg heel goed teruggekomen. In deze groep staat Suriname nu op de tweede plek na Panama. Er moet nog een wedstrijd worden gespeeld tussen Panama en Mexico. De verwachting is dat deze wedstrijd door Panama zal worden gewonnen, waardoor Suriname doorkan naar de kwartfinales van de Fifa Futsal World Cup 2021.