Verdachte 12.5 kilo cocaïnezaak voorlopig vrij
05 May 2021, 11:23
foto


Het verzoek van advocaat Georgette Leter is gehonoreerd om Arno T., die samen met anderen wordt verdacht van de smokkel van 12.5 kilo cocaïne op 17 september 2019, voorlopig in vrijheid te stellen. Leter bevestigt dat zij het verzoek maandag bij de kantonrechter heeft gedaan waarop positief is beslist.

De advocaat vindt in deze zaak dat niet de verklaringen die bij de politie zijn afgelegd doorslaggevend zijn, maar die ter terechtzitting zijn afgelegd. Arno T. had bij de politie een bekennende verklaring afgelegd, maar ontkende op de zitting. “Het is meestal zo dat de verklaringen die bij de politie worden afgelegd in de meeste gevallen niet uit vrije wil zijn verklaard, maar onder allerlei erbarmelijke omstandigheden. De bewijzen zijn er. Vaker geven verdachten ter terechtzitting aan dat zij bij de politie behoorlijk worden afgetuigd om een bekennende verklaring af te leggen. Inderdaad wordt er dan een verklaring afgelegd. De vraag is alleen, is het een verklaring die naar waarheid is afgelegd.”

Leter zegt dat Arno T. ontkent dat hij de Wet Verdovende Middelen heeft overtreden. Volgens haar heeft het Openbaar Ministerie het bewijs niet kunnen leveren dat Arno T. wist dat er drugs in een koffer was. Hij is niet behulpzaam geweest bij het uitvoeren van de drugs noch bij het opzettelijk vervoeren ervan. Daarom vroeg zij de rechter om Arno T. vrij te spreken van de gehele tenlastelegging.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April