Zaalvoetbal: Suriname schiet tekort tegen Panama
03 May 2021, 22:14
De Surinaamse Zaalvoetbalbond geeft op zijn website aan dat samen verder gevochten wordt.

De nationale zaalvoetbalploeg van Suriname heeft de eerste groepswedstrijd tegen Panama verloren. Suriname neemt momenteel in Guatemala deel aan kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap dat in 2022 wordt afgewerkt. Het team onder leiding van trainer Serginho Reding ging met maar liefst 11-1 ten onder. Van begin tot eind was het een eenzijdige vertoning waarbij Suriname niets in de melk te brokkelen had. Het enige lichtpuntje bij Suriname was de jeugdige doelman Resham Panchoe, die een goede wedstrijd neerzette.

In tegenstelling tot het vals optimisme van Surinaamse coaches, waar Reding geen uitzondering op is, bleek Suriname maten te klein dan de tegenstander. Dankzij goede reflexen van doelman Panchoe slaagde Panama er 'slechts' tweemaal binnen drie minuten in, het net te vinden. Even leek het erop alsof Suriname het tij zou keren toen Melito Brewster de aansluitingstreffer maakte in de vijfde minuut. Echter schakelde Panama een versnelling hoger en keek niet meer achterom. Bij een 5-1 ruststand werd er gerust.

Na de rust werd het er niet veel beter op voor Suriname. Ondanks dat het Suriname zo nu en dan lukte om achter de verdediging van Panama te komen, bleven de doelpunten uit. Panama daarentegen scoorde er flink op los en maakte het ene doelpunt na het andere. De eindstand was maar liefst 11-1 in het voordeel van Panama.

Suriname schoot in alle opzichten tekort en heeft haast geen tijd om te herstellen, want dinsdag wacht Mexico dat nog geen enkele wedstrijd in de benen heeft. Dat is alvast in het nadeel want vandaag leek het verval al behoorlijk hoog te zijn.

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond is er echter van overtuigd dat Suriname een betere beurt zal maken tegen Mexico. De tijd zal het wel leren.