Suriname leidt militaire top in Caricom-commissie
20 Apr 2021, 22:26
foto
Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen


Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger, is namens Suriname voorzitter van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers van de Caricom/Impacs (Caribbean Community Implementation Agency for Crime and Security). Zijn aanstelling gebeurde op een virtuele conferentie van de 26ste Permanente Caricom-vergadering voor Politiechefs en Legerbevelhebbers eerder dit jaar.

Suriname heeft op 18 februari het voorzitterschap overgenomen van Saint Kitts and Nevis. Volgens de regeling moet elk jaar een ander Caricom-land volgens een roulatiesysteem (in alfabetische volgorde) het voorzitterschap bekleden van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers en het Permanent Comité van Chefs van Politie.  

Het was de bedoeling om bij deze bijeenkomst te geraken tot een adequate regionale samenwerking tussen de politiechefs en legerbevelhebbers van de Caricom-landen, om het hoofd te kunnen bieden aan uitdagingen op het gebied van criminaliteitsbestrijding en veiligheid binnen Caricom.

Naast Kioe A Sen hebben luitenant-kolonel Ruben Ramautar (hoofd G-3 Nationaal Leger) en majoor Leon Klaverweide (hoofd Bureau Militaire Zaken), deelgenomen aan de conferentie. Bevelhebber kolonel Robert Kartodikromo, kon door omstandigheden niet eraan deelnemen, meldt de voorlichting van het ministerie van Defensie.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April