Dantapoe en Ovia Olo krijgen binnenkort elektriciteit
17 Apr 2021, 04:43
foto
Met het heien van de eerste paal is een aanzet gegeven voor stroomvoorziening in de dorpen Dantapoe en Ovia Olo. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


Bewoners van het dorp Dantapoe in het district Marowijne zijn verheugd dat de werkzaamheden voor stroomvoorziening zijn begonnen vrijdag. Met het heien van de eerste paal is ook de aanzet gegeven voor de stroomlevering van het dorp Ovia Olo, dat ook langs de Cotticarivier ligt. Vicepresident Ronnie Brunswijk deelde mee dat ook het binnenland richting ontwikkeling gaat.

Het binnenland moet volgens Brunswijk nu zijn plaats innemen binnen deze ontwikkelingsgroei. Er is nooit gedroomd over elektriciteit en veilig drinkwater in deze gebieden. De achterstand was groot. Deze groei is niet alleen voor het district Marowijne, maar voor het gehele land. In het bijzonder het binnenland, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, zei dat de regering haar best doet, ondanks de gebrekkige middelen. Er zal in een hoog tempo worden gewerkt. Hij bereidde de plaatselijke bewoners erop voor dat ze zullen moeten betalen voor hun stroomverbruik. Dit dorp is via het water en de weg naar Patamacca te bereiken.

EBS-directeur Marcel Eyndhoven onderstreepte de nieuwe weg van vooruitgang die is ingezet. Hij adviseerde de dorpelingen hun huisinstallatie alvast in orde te laten maken. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, onderkende de grote druk en ondersteuning die uitgaat van de vicepresident, om de projecten in het binnenland te realiseren.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April