Pique: Wij hebben de regering een signaal gegeven
17 Apr 2021, 06:39
foto
Siebrano Pique en de politie met elkaar in overleg. Het is niet tot escalatie gekomen. De actievoerders besluiten voor het intreden van de lockdown, Waterkant te verlaten. (Foto's: René Gompers)


Sommige actievoerders zijn erg verhit en smijten met krachttermen. Maar uiteindelijk vertrekken ze ook naar huis. De politie ziet er op toe dat iedereen de Waterkant verlaat voordat de weekend lockdown, die tot en met maandag 19 april duurt, ingaat. Initiatiefnemer Siebrano Pique is tevreden met de opkomst. Meer dan 100 mensen  hebben zijn actie ondersteund. “Het was een noodkreet, na wan signaal un’ kon gi a regering,” deelt hij mee.

De mensen hebben zich op en rondom het monument van de Binnenlandse Oorlog verzameld. Aanwezig waren ook vakbondsleiders Imro Edam en Michael Sallons. Het was de bedoeling dat de actie op het Oud Vlaggenplein werd gehouden. Maar daar durfde niemand naar toe. De politie, de Mobiele Eenheid, en het Covid-uitrukteam stonden paraat rondom het ‘oude’ Plein. Pique heeft met de politieleiding proberen af te stemmen. Maar dat stukje Plein was ‘ off limits’ voor iedereen. Besloten is om na twee korte toespraken, van Pique en Edam, en het zingen van het volkslied, de plaats te verlaten.

Een vrouw toont een kilo kwak. “Dies mi mus nyan a her wiki…lockdown, lockdown!” roept de vrouw terwijl ze een kilo kwak toont. Pique merkt op dat mensen het heel moeilijk hebben. De lockdowns maken de situatie alleen maar erger. De regering heeft geblunderd door de lockdowns in te stellen, stelt Pique. Hij vindt dat het besluit niet genoeg is gecommuniceerd. Daarnaast zijn de mensen in de steek gelaten. “Men klaagt over regering Bouterse,” haalt Pique aan. “Regering Bouterse a ten ben tranga, maar den man ben prat' pakket. De man ben kon a volk tegemoet. Laten we eerlijk zijn. Je kunt geen lockdown aankondigen terwijl ie sabi tak bun fur’ sma no habi neks fu nyan.”

Op zijn Facebook page heeft Pique zijn volgers opgeroepen om zich te laten oppakken. Samen zouden ze een feestje bouwen. “Is het afgenomen (het coronavirus) door het meenemen naar POC.? Nee. Het neemt alleen maar toe,” stelt Pique tegenover Starnieuws. Laten ze met betere protocollen komen. We mogen niet eens protesteren want men zegt er is Covid-19. Gaat men dat constant gebruiken, terwijl men weet dat corona nooit meer weggaat?” Van het ‘feestje’ op POC is toch maar afgezien. "We gaan naar huis.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April