Hof wijst verzoek vrijlating activist Zweers af
17 Apr 2021, 02:51
foto


Het Hof van Justitie heeft het verzoek afgewezen om activist Lionel Zweers in vrijheid te stellen. Hiermee is het meegegaan met de rechter-commissaris (rc) die maandag de inverzekeringstelling van de man rechtmatig heeft getoetst. Zweers is aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte en het verduisteren van geld van zijn zakenpartner Rodney Cairo en anderen.

De inverzekeringstelling is verlengd met dertig dagen. De rc heeft overwogen dat uit de aanwezige processen-verbaal, welke vooraf zijn gegaan aan de aanhouding en inverzekeringstelling van de verdachte, voldoende feiten en omstandigheden zijn gebleken welke een redelijk vermoeden van schuld opleveren. Tegen de beslissing van de rc was beroep aangetekend bij het hof.

In eerste instantie was slechts één aangifte tegen Zweers gedaan. Intussen hebben ook twee andere aangevers zich aangemeld bij de politie. De activist zou geld van hen hebben ontvangen om werk uit te voeren, maar dat is niet gebeurd. De eerste aangever is de zakenpartner Cairo. Zweers had 2000 euro ontvangen van investeerders, maar heeft dat geld nimmer overgedragen. Hij zou beweerd hebben dat een werknemer het geld uit zijn wagen had gestolen. Daarna vertelde hij te zijn beroofd van het geld tijdens het telefoneren aan de Tweekinderenweg.

Zweers deed aangifte van de beroving, maar bij een onderzoek bleek deze vals te zijn. Vernomen wordt dat Zweers wordt bijgestaan door raadsvrouw Maureen Nibte. Zij deelt mee dat zij over deze zaak niet in de publiciteit wil treden.
Advertenties