Lijvige agenda werkbezoek Nederlandse Defensieminister
08 Apr 2021, 03:16
foto
Minister Krishna Mathoera verwelkomt haar collega Anna Bijleveld-Schouten op de luchthaven. (Foto: Voorlichting Defensie)


Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft woensdag haar demissionaire Nederlandse collega, Anna Bijleveld-Schouten, verwelkomd op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij zal tot 10 april in Suriname vertoeven.

Op agenda staan onder meer een bilateraal gesprek met Mathoera en haar defensieteam, bezoek aan de kazerne en een beleefdheidsbezoek aan president Chan Santokhi. In de nieuwe relatie met Nederland staat de defensiesamenwerking hoog op de agenda. Een hoogtepunt is de ondertekening van een intentieverklaring over hernieuwde samenwerking op diverse gebieden van Defensie, meldt Voorlichting Defensie.

Het gaat om een samenwerking tussen de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School met de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Militaire School in verband met opleidingen en trainingen, technische assistentie op het gebied van organisatieontwikkeling aan het Surinaams Nationaal Leger en de Surinaamse Kustwacht en als derde een kennisuitwisseling ter bevordering van een militaire ceremonieel, militair protocol en militaire muziek. Op de kazerne zal er ook een symbolische overhandiging van nieuwe muziekinstrumenten plaatsvinden.

Samenwerken met de Nederlandse Defensie Instituten is vooral strategisch om de Nederlandse taal, staat in een persbericht. Het vergemakkelijkt de uitwisselingsprogramma’s en het certificeringsproces van de Surinaamse docenten op de Militaire Academie. In het verleden hebben Nederlandse militairen ook al in de Surinaamse bossen getraind, de zogenaamde jungle trainingen. De voortzetting hiervan zal wederom besproken worden.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April