ROS-minister: Sport voor gezondheid en ontwikkeling
06 Apr 2021, 17:21
foto


"Een belangrijk onderdeel van het leven om gezond te blijven, is om regelmatig te bewegen. Het doet er niet toe hoe men dat doet. Bewegen is essentieel om gezond te blijven. Het kan zijn op een luchtige, ontspannende of professionele manier."

De  minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël, roept vandaag op Internationale Dag van de Sport iedere Surinamer op om te bewegen en zo gezond mogelijk te blijven. Een gezond volk zal ook in staat zijn om beter te produceren en zo aan de verdere ontwikkeling van het land te werken. Wanneer er minder mensen ziek worden pakt dat ook beter uit voor het overheidsbudget en kan die middelen beter gestopt worden  in de welvaart en welzijn van het volk. 

De minister grijpt dit moment aan om erop te wijzen dat de regering er prioriteit van maakt om een gedegen sportbeleid te ontwikkelen en te implementeren.  De jeugd zal daarbij centraal staan en tevens zal er programma's opgezet worden om de gehele samenleving bewust te maken van het belang van bewegen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April