Vosov stelt open vragen aan de minister van TCT
06 Apr 2021, 08:24
foto


De huidige ontwikkelingen binnen de particuliere bussector zijn financieel moordend. Een sector die de productieve belangen van een land heel sterk vertegenwoordigt, ziet geen enkele heldere aanpak vanuit het ministerie m.b.t. de belemmerende factoren binnen de sector zelf. De samenleving is zich er niet van bewust waar het Surinaamse openbaar vervoer naartoe wordt geleid. De voornaamste uitdaging wanneer het gaat om de financiële toekomstperspectieven van de sector, kan de minister van TCT nog steeds niet efficiënt aanpakken.

De volgende vragen worden aan de minister van TCT voorgelegd:
- Hoe open staat u als minister van TCT voor de nieuwe geordende ontwikkelingen binnen de sector die uitgevoerd moeten worden?
-Hoe efficiënt bent u in gesprek met de verschillende actoren vanuit de samenleving? Kan u onbekende terreinen betreden en beschermend laten opbouwen?

- Hoe open bent u als minister naar de sector toe inclusief medewerkers, bushouders, buschauffeurs en de passagiers? Is de minister bekend met de verschillende productieve inzichten van ons eigen openbaar vervoer tot nu toe ? Wat is uw positieve feedback tot nu toe naar de sector toe?

- Over de lastige situaties van ons openbaar vervoer, heeft u de maatschappelijke en collectieve problemen kunnen analyseren en welke perspectieven zijn er voor het kunnen oplossen van deze  problemen? Zijn er voorstellen hierover?

- Is er een visie ontwikkeld voor de toekomst van ons openbaar vervoer?

- Hoe gaat u een keuze maken voor een veranderstrategie en passende interventies en hoe betrekt u anderen in het veranderproces?

- Wat zijn de inspanningen vanuit uw ministerie naar de sector toe? Heeft u feedback vanuit de samenleving gevraagd (organisaties, buschauffeurs, passagiers en uw medewerkers) t.a.v uw eigen functioneren als minister?

Suriname staat bekend in de regio om de inefficiënte organisatie van het openbaar transport. Voor een goed georganiseerde economie en de opbouw ervan is het van belang te weten hoe de sector transparant gestructureerd kan worden met een duidelijk bijdrage-overzicht naar de opbouw van de economie. Het is van belang voor zowel de investeerders, bedrijfsleven, beleidsmakers en voor de samenleving, hoe het verder moet met het openbaar vervoer!

Suraj K. Sahadew-Lall
Voorzitter Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April