Alweer!
01 Apr 2021, 22:33
foto


Niemand! nee geen individu hier op aard wil graag ziek zijn/worden. Ziekte is geen 'traktatie' waar je geduldig voor in de rij staat of een luxe goed, waar je voor bereid bent te betalen. Indien het zich (toch) manifesteert, zult u zich wellicht tot de arts(en) moeten wenden voor behandeling.

Er is onlangs vol afschuw gereageerd op de drukte in de binnenstad van Paramaribo bij de 'viering' van Phagwa. Hoewel er duidelijke instructies gegeven zijn, was het alweer raak. Grote concentratie van mensen zonder inachtneming van de Covid-19 protocollen. Het lijkt alsof de voorlichting en alle andere maatregelen voor niks zijn (geweest). Aan de andere kant mag gerust gesteld worden dat de bevoegde autoriteiten (alweer) gefaald hebben. Was men niet voorbereid op de drukte? Was er een tekort aan manschappen? Of kent men het gedrag van de(ze) feestvierende bevolking nog steeds niet? Hoe kon het in vredesnaam (alweer) mis gaan?

De gebeurtenissen van de afgelopen tijd moeten ons ernstig aan het denken zetten. De atmosfeer is bedreigend en zeer bedroevend! Er lijkt iets structureels mis te gaan in onze samenleving, alleen hebben we dat nog niet zo goed door, althans dat gevoel bekruipt mij soms. We vallen heel kort in de 'verbazing' om daarna (gauw) over te gaan tot de orde van de dag, totdat het volgende, kritieke, alweer moment zich voordoet. Alweer een verkeersdode, alweer een vermissing, alweer een vrouw mishandeld en of vermoord, alweer kind(je) weggelopen, alweer een zelfmoord geval, alweer een politiek (steek)spelletje, alweer een dodelijke steek/vechtpartij en wat dies meer zij.

De ontwikkelingen in het land zijn alles behalve positief! Sommige zaken lijken eerder norm i.p.v uitzondering. Zoveel leed dat wordt 'afgehandeld' met een alweer totdat het zich alweer voordoet. Het gaat daarom mijn gezond verstand te boven dat na ruim een jaar plus, bepaalde individuen nog steeds geen (ziekte)besef hebben en daardoor (on)bewust hun leven en dat van hun dierbaren op het spel zetten. Welke medicatie is er voor deze 'alweer ziekte' onder sommige delen van de samenleving? De geruchtenmachine laat een (total) lockdown doorschemeren, een maatregel welke niet probleemoplossend werkt maar integendeel (meer) problemen creëert. Net als ziekte, zit niemand daarop te wachten! Een mogelijke derde golf zal nog meer kostbare mensenlevens opeisen, sluiting van bedrijven, verlies van banen enzovoorts. Gedragsverandering kost tijd. Laten we echter wat vaart erin stoppen en niet wachten op het volgende (alweer) fataal moment, want elk is er eentje teveel.

Wan tra Fasi mus de!

Nathalie Valpoort
Advertenties