Expediteur in drugszaak vrij
27 Feb 2021, 15:27
foto


Expediteur Miranda E. (39), die verdacht wordt van het smokkelen van drugs in vier postpakketten, is vrijdag in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris ging mee met advocaat Maureen Nibte en verklaarde de inverzekeringstelling van de vrouw onrechtmatig.

De vrouw is sub-agent bij twee verzendbedrijven. Zij haalde thuis bij personen postpakketten op en bracht die naar de verzendbedrijven. In vier van de dozen zijn drugs onderschept door de douanerecherche. Miranda E. weet echter niets af van de drugs. Nibte vindt dat er sprake is van afwezigheid van alle schuld. Zij zei dat de vrouw uit hoofde van haar bedrijf heeft gehandeld.

De verdachte stond niet bij stil dat drugscriminelen misbruik zouden maken van de situatie. Zij maakte foto’s van de identiteitsdocumenten van de verzenders die de verzendformulieren zelf invulden. Bovendien ontving zij gesloten dozen. Nibte zei dat ook al zouden de dozen open zijn, de vrouw zou de drugs niet kunnen opmerken omdat die verwerkt waren. Bij een onderzoek bleek dat de verzenders van de dozen valse namen en adressen hadden opgegeven. De vrouw meldde zich maandag samen met haar raadsvrouw aan bij de politie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April