Grassalco-leiding krijgt opdracht om bedrijf gezond te maken
13 Jan 2021, 23:02
foto
President Chan Santokhi heeft een werkbespreking gehouden met staatsbedrijf Grassalco. Er moet hard gewerkt worden om het bedrijf gezond te maken. (Foto: CDS)


Het staatsmijnbouwbedrijf N.V. Grassalco is de afgelopen periode aanzienlijk achteruitgegaan. Het bedrijf zal gezond gemaakt moeten worden en zal winst moeten maken om een bijdrage te kunnen leveren aan de economie. President Chan Santokhi heeft een breedvoerig werkoverleg gehad met de directie en raad van commissarissen van Grassalco.
 
Santokhi heeft de leiding van Grassalco de opdracht gegeven om het werk op tempo voort te zetten en ervoor te zorgen dat binnen korte termijn het bedrijf gezond wordt gemaakt. Rozenhout geeft aan dat Grassalco in 2021 meer zal moeten exporteren. "Wij willen een winst van US$ 10 miljoen dollar maken in 2021, en zoals de vooruitzichten nu zijn is dat zeker haalbaar", zegt directeur Wesley Rozenhout. Hij is vorig jaar oktober tot directeur benoemd.

Rozenhout laat via de Communicatie Dienst Suriname optekenen dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van vooruitgang van het bedrijf. "Wij zaten al een poos te wachten op deze uitnodiging, er zijn al enkele acties ondernomen om het Staatsmijnbouwbedrijf gezond te maken. Wij hebben een strategisch plan gepresenteerd aan de regering. Wij zijn blij dat we onze visie en prognoses hebben kunnen presenteren, zeker wanneer de aandeelhouder ingenomen is", zegt Rozenhout.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April