Amerikaanse kustwacht helpt Guyana bij bestrijding illegale visserij
30 Dec 2020, 00:56
foto
De Amerikaanse kustwacht gaat Guyana ondersteunen bij de bestrijding van de illegale visserij.


Buurland Guyana krijgt Amerikaanse hulp bij de bestrijding van illegale visserij in zijn wateren. De USCGC Stone, één van de vlaggenschepen van de Amerikaanse kustwacht, zal binnenkort de Guyanese wateren binnenvaren als onderdeel van een operatie tegen illegale visserij die de zuid-Atlantische regio omvat. Het schip is net voor Kerstmis vertrokken uit Pascagoula, Mississippi en zal een aantal maanden actief zijn in de Guyanese wateren.

In een verklaring zei de Amerikaanse kustwacht dat de operatie is bedoeld om illegale, ongereguleerde en niet-gerapporteerde visserij tegen te gaan. Tegelijkertijd is het de bedoeling om de relaties voor maritieme soevereiniteit en veiligheid in de hele regio te versterken. De operatie omvat behalve Guyana ook Brazilië, Uruguay, Argentinië en Portugal. "Terwijl de training en kwalificatie-eisen in evenwicht zijn, zal de bemanning van Stone samen met partnerlanden in Zuid-Amerika een gelijkgezinde zoektocht aangaan om illegale visserijtactieken te beteugelen," zei kapitein Adam Morrison, commandant van USCGC Stone.

De operatie Southern Cross wordt uitgevoerd samen met US Southern Command dat belast is met de operaties in Midden- en Zuid-Amerika om ervoor te zorgen dat het westelijk halfrond "veilig, vrij en welvarend" is. “De Amerikaanse kustwacht zet zich in voor de bescherming van levende rijkdommen van de zee. Illegale visserij vormt een bedreiging voor de gezondheid van het visbestand en heeft een negatieve invloed op degenen die zich houden aan wereldwijde normen en nationale wetten." De kustwacht voegt eraan toe dat dit een wereldwijd probleem is dat te groot is voor één land. "Alleen door samen te werken, kunnen we het levensonderhoud beschermen, ervoor zorgen dat havens economisch productief blijven en een duurzame visserij ondersteunen."
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April