Man ingesloten voor hulpeloos achterlaten bromfietser
26 Dec 2020, 22:31
foto


Autobestuurder D.V. (28) is opgespoord en op woensdag 23 december aangehouden. Hij is in verzekering gesteld, omdat hij de bromfietser R.S., na een aanrijding, in hulpeloze toestand achterliet zonder zijn persoonsgegevens te hebben achtergelaten. Bij de voorgeleiding bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. D.V. gaf aan dat hij uit vrees, na de aanrijding, doorreed. Het voertuig is ter herkeuring in beslag genomen.

De wetsdienaren troffen de bromfietser R.S. op het wegdek aan. Volgens zijn verklaring reed hij over de Noordwijkweg gaande in de richting van de Kwattaweg. In dezelfde rijrichting reed er een auto naast hem. Op een bepaald moment sloeg hij rechtsaf, terwijl de personenauto hem inhaalde met als gevolg de aanrijding. De autobestuurder reed na de aanrijding door en liet de bromfietser in hulpeloze toestand achter.

R.S. klaagde van pijn over zijn hele lichaam en werd voor medische behandeling per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het onderzoek van deze aanrijding werd toen overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden. Uit het onderzoek blijkt dat R.S. de veroorzaker is van de aanrijding. Hij heeft verzuimd voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer en doorkruiste de autobestuurder met als gevolg de aanrijding, meldt de politie Public Relations.


Advertenties