Rechter bepaalt: Lichaam Maradona moet worden bewaard
17 Dec 2020, 10:36
foto


Het lichaam van voetballegende Diego Maradona "moet worden bewaard" in afwachting van een vaderschapszaak. Dat heeft een Argentijnse rechtbank bepaald. Met het oordeel worden crematieplannen stopgezet.

Maradona stierf vorige maand op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. In reactie op een rechtszaak aangespannen door een vrouw die zegt dat Maradona haar vader zou kunnen zijn, zei de rechtbank dat er een DNA-monster van de voetballer moet worden ingediend.

Hij had twee dochters uit een huwelijk. Na zijn scheiding erkende hij het vaderschap van nog zes kinderen. De zaak werd aangespannen door de 25-jarige Magalí Gil, die er niet bij is.

Gil, die geadopteerd is, zegt dat haar biologische moeder twee jaar geleden contact met haar opnam om te zeggen dat haar vader "misschien Diego Maradona is". In een video die op Instagram werd gepost, zei Gil dat het een "universeel recht" was om te weten "of Diego Maradona mijn biologische vader is of niet".

Na zijn dood op 25 november werd Maradona begraven op een privébegraafplaats nabij Buenos Aires. Een rechtbank oordeelde destijds op 30 november dat zijn lichaam niet zou worden gecremeerd voordat alle noodzakelijke forensische tests waren uitgevoerd. De uitspraak van woensdag heeft dat verbod in de nabije toekomst verlengd.

Persbureau Reuters zegt dat de advocaat van Maradona hen heeft verteld dat er al DNA-monsters van de voetbalgrootheid bestaan. Een opgraving van zijn lichaam lijkt daarom niet nodig.

Maradona heeft een ingewikkelde financiële erfenis nagelaten die wordt bestreden door zijn erkende kinderen en degenen die momenteel via de rechtbank om erkenning zoeken. De dood van Maradona veroorzaakte een enorme schok, niet alleen in zijn geboorteland Argentinië, maar over de hele wereld met honderdduizenden fans die samenkwamen om hun eerbetoon te tonen.
Advertenties