Digicel introduceert snellere internet met LTE
15 Dec 2020, 18:51
foto
Eugenie Haynes, woordvoerder van Digicel Suriname en de CEO van het bedrijf, Deonarine Gopaul, bij de introductie van LTE. (Foto: René Gompers)


Digicel heeft zijn netwerk opgekrikt en biedt nu LTE (Long Term Evolution) aan. Vanaf vandaag zullen klanten van Digicel snellere internet moeten ervaren. Zij die een mobiele telefoon hebben met de LTE optie althans. Zij zullen genieten van 10 keer sneller internet dan de huidige 4G wordt er bij de launch maandag in Lollo Koekroe, benadrukt. Met de hogere snelheden kan Digicel meer diensten aanbieden; klanten kunnen onder andere  alle grote sportevenementen of films a la Netflix bekijken, in High Definition.

Woordvoerder Eugenie Haynes, geeft aan dat met LTE, door Digicel omgedoopt tot Live The Experience, de klant niet extra gaat betalen voor de diensten. Het bedrijf heeft een paar maanden geleden door de unificatiekoers de prijzen van zijn producten en diensten verhoogd. “Maar men gaat met de upgrade niet extra betalen, de klant  krijgt wel gewoon sneller internet,” benadrukt Haynes. De laatste jaren zijn er grote verbeteringen geweest in de LTE technologie. De snelheden zijn groter dan 4G. LTE wordt ook wel 4G+ genoemd.

Telesur biedt al een jaar 5G aan. Volgens Haynes en Deonarine Gopaul, CEO Digicel Suriname, gaat het nog tenminste drie jaren duren voordat die service gaat aanslaan. Daarvoor heb je een 5G device voor nodig en de meeste mensen hebben dat niet geven ze aan. Aanschaffen is ook erg duur. Mensen gaan die dure investering nu ook niet doen “It doesnt make any sense,” merkt Gopauil op over het aanbod van 5G. De meeste mobiele telefoons zijn al LTE ready. Digicel roept haar klanten op om hun huidige sim in te ruilen voor een LTE sim. Het bedrijf denkt dat de ruil in 3 weken zal zijn afgerond.

In eerste instantie zal de ‘LTE upgrade’ te merken zijn in Paramaribo, Wanica en delen van Commewijne deelt Gopaul, mee. De andere districten zullen tegen eind maart ook aangesloten zijn. LTE is pas het begin van wat Digicel allemaal in petto heeft, meldt de topman van het bedrijf. “Dit jaar alleen hebben we, ondanks Covid en de devaluatie, ruim US$ 20 miljoen geïnvesteerd,” geeft hij aan. “Terwijl andere bedrijven vertrekken, investeren we juist. En dat gaan we de komende twee jaren blijven doen. We zijn er om te blijven.”  

Volgens onderzoek is een klant gemiddeld 6 uren online. Digicel gaat met een aantal applicaties de online ervaring verdiepen. Haynes somt enkele van de functies op. MyDigicel om beltegoed,activiteiten, gewonnen prijzen of data bij te houden, D’Music om muziek on- en offline te streamen. Lokale artiesten verdienen hier ook wat aan. BIP om te  chatten met de optie om geheime berichten te sturen. De app dient ook als tolk bij chats in andere talen. Billo om online data op te slaan zodat fotos en andere apps niet uit de telefoon gewist hoeven te worden. PlayGo om on- en offline films in HD te streamen. SportsMax voor de sportliefhebbers om live de geliefde sporten te volgen.

René Gompers
Advertenties