Venezuela: Lichamen verdronken migranten gevonden
14 Dec 2020, 16:08
foto
Tienduizenden Venezolaanse migranten hebben gevaarlijke omstandigheden op zee getrotseerd om over te steken naar Trinidad en Tobago. (Foto: Reuters)


De lichamen van 14 migranten zijn de afgelopen twee dagen gevonden voor de Venezolaanse kust. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een groep van meer dan 20 Venezolanen die op 6 december aan boord van een boot zijn gegaan om de economische malaise in hun thuisland te ontvluchten.

De boot verliet Güiria in de noordoostelijke deelstaat Sucre en hun beoogde bestemming zou Trinidad en Tobago zijn geweest. Lokale media meldden dat er ten minste twee kinderen onder de doden waren.

Elf lichamen zijn zaterdag gevonden door een Venezolaanse kustwachtpatrouille in de zee, 13 km voor Güiria en nog drie lichamen werden gerapporteerd op een strand in de buurt.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) schat dat 5,4 miljoen mensen Venezuela hebben verlaten in de afgelopen vijf jaar om te ontsnappen aan een spiraalvormige economische en politieke crisis die heeft geleid tot tekorten aan voedsel en medicijnen, brandstof en wijdverbreide stroomstoringen.

Volgens de IOM is de uittocht van Venezolanen de grootste in de recente geschiedenis van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Tienduizenden zijn naar Trinidad en Tobago gevlucht, velen maken de oversteek over zee in vaak overbelaste, gammele boten.

Ten minste twee boten verdwenen vorig jaar op weg naar Trinidad en Tobago en een derde zou zijn gekapseisd op weg naar Curaçao. De autoriteiten in Trinidad en Tobago zeiden dat de kustwacht de afgelopen dagen geen boten had onderschept, waardoor de geruchten dat de migranten waren teruggestuurd door ambtenaren van de Caribische natie van tafel werden geveegd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April