Suriname en Guyana sluiten luchtvaartovereenkomst
08 Dec 2020, 01:34
foto
De ministers Juan Edghill van Guyana en Albert Jubithana feliciteren elkaar met de overeenkomst.


Suriname en Guyana hebben een Open Skies luchtvaartovereenkomst (Air Sevice Agreement, ASA) getekend. Minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme zegt dat de overeenkomst Suriname mogelijkheden voor uitbreiding van het route netwerkwerk biedt. Hij tekende samen met zijn Guyanese collega Juan Edghill de overeenkomst maandag.

Beide landen erkennen dat de overeenkomst een wederzijds voordeel  is voor de luchtvaartsamenwerking, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. De overeenkomst legt geen restricties op de frequenties, capaciteit van luchtverkeersdiensten tussen beide landen. “Vooral passagiers- en cargovluchten van en naar Suriname via Guyana, zullen verder toenemen. Ook Guyana zal profijt hieruit halen’’, laat minister Edghill optekenen. Guyana heeft geen rechtstreekse vluchten naar de Europese Unie.

Tijdens de bilaterale gesprekken in Paramaribo tussen president Chan Santokhi en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali, is de toezegging gedaan voor intensief en structureel luchtverkeer tussen beide landen. Het traject om te komen tot de overeenkomst moest met  voortvarendheid worden opgepakt. Volgens minister Jubithana was in de jarenlange bilaterale relatie tussen beide landen nimmer sprake van een luchtvaartovereenkomst. Alles gebeurde op basis van goodwill tussen beide landen. Nu is er een formele basis met de overeenkomst. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April