Kanhai: Bouterse zal verklaring voorlezen op zitting
29 Nov 2020, 00:00
foto
Ex-legerleider Desi Bouterse verscheen op 22 januari voor de rechter, toen zijn verzetzaak tegen het vonnis in behandeling is genomen.


Ex-legerleider Desi Bouterse (75) die in verzet is gegaan tegen het vonnis van de Krijgsraad, zal een verklaring voorlezen maandag op de zitting. De verzetzaak wordt dan inhoudelijk in behandeling genomen. Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op 15 critici van het militaire regime op 8 december 1982. Hiertegen is hij in verzet gegaan.

Raadsman Irvin Kanhai antwoordt op een vraag van Starnieuws dat zijn cliënt aanwezig zal zijn. De Krijgsraad heeft op dit 30 oktober nadrukkelijk aangegeven. Bouterse was toen niet aanwezig maar had wel in een brief aan de Krijgsraad de reden van zijn afwezigheid vertrouwelijk meegedeeld. Op grond daarvan is de zaak toen uitgesteld.

Bouterse moet de vraag beantwoorden waarom hij in verzet is gegaan tegen het vonnis, dat precies een jaar geleden is uitgesproken. Bouterse is tijdens het proces, dat op 30 november 2007 van start ging, nooit op de zitting verschenen. Kanhai zegt dat zijn cliënt een lijvige verklaring zal voorlezen op de zitting. Hij heeft de verklaring al doorgenomen met Bouterse.

Kanhai zegt niet vooruit te willen lopen op de verklaring die zijn cliënt heeft besloten af te leggen. Hij zal wel aangeven waarom hij niet eerder voor de rechter is verschenen. Hij zal ook ingaan op waarom hij het niet eens is met het vonnis.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April